Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Concept of Region (FIB)

Concept of Region (Learn FIB) - Set 01

Concept of Region is a chapter of SSC class 9 Geography textbook. Here, we present learning module of fill in the blanks on Concept of Region. This module is totally based on latest Geography textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Geography module on Concept of Region to score full marks in SSC class 9 exams. Our learning modules are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this Class 9 Geography learning module on Concept of Region to you.


Question 1: There are approximately ______ thousand villages in Maharashtra.
Answer: 41

Question 2: Boundaries of ______ regions are practically marked on the ground.
Answer: political

Question 3: Of the geographical regions, only ______ has its boundary in the form of a line.
Answer: river basin

Question 4: Crop region of cotton spreads in ______ part of Maharashtra.
Answer: north-central

Question 5: The overall slope of land in the Wardha-Waiganga basin is towards ______ direction.
Answer: south

Question 6: There are ______ districts in Maharashtra.
Answer: 35

Question 7: There are ______ talukas in Maharashtra.
Answer: 355

Question 8: The geographical area of Maharashtra is ______ lakh square kilometres.
Answer: 3.08

Question 9: The coastline of Maharashtra is ______ km long.
Answer: 720

Question 10: ______ is the largest district in Maharashtra.
Answer: Ahmednagar


Concept of Region FIB Learn: 01 02

Concept of Region FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us