Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Concept of Region (FIB)

Concept of Region (Learn FIB) - Set 01

Concept of Region is a chapter of SSC class 9 Geography textbook. Here, we present learning module of fill in the blanks on Concept of Region. This module is totally based on latest Geography textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Geography module on Concept of Region to score full marks in SSC class 9 exams. Our learning modules are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this Class 9 Geography learning module on Concept of Region to you.


Question 1: ______ is the smallest district in Maharashtra.
Answer: Mumbai City

Question 2: ______ is a cotton growing district in Maharashtra.
Answer: Akola

Question 3: ______ state lies to the south of Maharashtra.
Answer: Goa

Question 4: ______ colour is used to represent water.
Answer: blue

Question 5: There are ______ administrative divisions in Maharashtra.
Answer: 6

Question 6: Latur district is said to be industrially ______.
Answer: backward

Question 7: Wardha district comes in ______ administrative division of Maharashtra.
Answer: Nagpur

Question 8: Starting from ______ district, a continuous belt of cotton area extends eastward up to Wardha district.
Answer: Dhule

Question 9: Goa, Karnataka and Andhra Pradesh are located to the ______ of Maharashtra.
Answer: south

Question 10: The plateau of Maharashtra lies to the ______ of the Western Ghats.
Answer: east


Concept of Region FIB Learn: 01 02

Concept of Region FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us