Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Natural Resources (FIB)

Natural Resources (Learn FIB) - Set 01

Natural Resources is a chapter of SSC class 9 Geography textbook. Here, we present learning module of fill in the blanks on Natural Resources. This module is totally based on latest Geography textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Geography module on Natural Resources to score full marks in SSC class 9 exams. Our learning modules are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this Class 9 Geography learning module on Natural Resources to you.


Question 1: In Maharashtra, ______ district comes under drought prone area.
Answer: Ahmednagar

Question 2: Laterite soil is commonly found in ______ district.
Answer: Ratnagiri

Question 3: Aluminium is obtained from ______.
Answer: bauxite

Question 4: In Maharashtra, about ______% of land is under cultivation.
Answer: 56

Question 5: ______ irrigation is the main source of irrigation in Maharashtra.
Answer: Well

Question 6: ______ district has the largest area under well irrigation.
Answer: Ahmednagar

Question 7: The ______ reserve in Kolhapur is famous for bison.
Answer: Dajipur

Question 8: Limonite is a main type of ______ ore.
Answer: iron

Question 9: Black cotton soil is formed due to weathering of ______ rock.
Answer: basalt

Question 10: Manganese is mainly used to produce ______.
Answer: steel


Natural Resources FIB Learn: 01 02

Natural Resources FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us