Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Highway to Health Notes (FIB)

Highway to Health Notes (FIB) - Set 01

Highway to Health is a chapter of SSC Class 9 Science textbook. Here, we present fill in the blanks to learn on Highway to Health. This learning module is totally based on latest Science textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Science test questions on Highway to Health to score full marks in SSC Class 9 exams. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this SSC Science Class 9 learning notes to you.


Question 1: An organism capable of producing disease is called a ______.
Answer: pathogen

Question 2: WHO stands for ______.
Answer: World Health Organisation

Question 3: ______ is a state of complete physical, mental, social well-being of a person and not just the absence of disease.
Answer: Health

Question 4: Ability of an organism to resist disease is called ______.
Answer: immunity

Question 5: Our ______ puts in lots of efforts to help us maintain public health.
Answer: government

Question 6: Malaria is spread by female ______ mosquito.
Answer: Anopheles

Question 7: Hepatitis B is transmitted through blood ______.
Answer: transfusion

Question 8: When ______ (organs) are target of pathogens, the symptoms are cough and breathlessness.
Answer: lungs

Question 9: Disease that spreads worldwide is called ______ disease.
Answer: pandemic

Question 10: ______ means that a person is not at ease.
Answer: Disease

Highway to Health FIB Notes: 1 2

Highway to Health FIB Tests: 1 2

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us