Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Highway to Health Notes (FIB)

Highway to Health Notes (FIB) - Set 02

Highway to Health is a chapter of SSC Class 9 Science textbook. This is the second part of our series on Highway to Health. This learning module is totally based on latest Science textbook of SSC Board. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this SSC Science Class 9 learning notes to you.


Question 1: ______ is a disease that leads to dehydration.
Answer: Diarrhoea

Question 2: ______ disease cripples the limbs, especially legs, of a person.
Answer: Polio

Question 3: Rabies affects ______ system.
Answer: central nervous

Question 4: A person suffering from typhoid has fever as high as ______oF.
Answer: 104

Question 5: DOTS is a treatment given to a patient suffering from ______.
Answer: tuberculosis

Question 6: Influenza is a ______ borne disease.
Answer: air

Question 7: Diseases that last for a long time are called ______ disease.
Answer: chronic

Question 8: Another name of rabies is ______.
Answer: hydrophobia

Question 9: Full form of AIDS is Acquired ______ Deficiency Syndrome.
Answer: Immuno

Question 10: BCG vaccine is given against infection of ______.
Answer: tuberculosis

Highway to Health FIB Notes: 1 2

Highway to Health FIB Tests: 1 2

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us