Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » The Pull of the Earth Notes (FIB)

The Pull of the Earth Notes (FIB) - Set 01

The Pull of the Earth is a chapter of SSC Class 9 Science textbook. Here, we present fill in the blanks to learn on The Pull of the Earth. This learning module is totally based on latest Science textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Science test questions on The Pull of the Earth to score full marks in SSC Class 9 exams. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this SSC Science Class 9 learning notes to you.


Question 1: The ......... force is the centre-seeking force.
Answer: centripetal

Question 2: Newton concluded that there is a force of ......... between all the objects in the universe.
Answer: attraction

Question 3: The force of attraction between objects is called ......... force.
Answer: gravitational

Question 4: Here, G is known as the universal constant of .........
Answer: gravitation

Question 5: The value of G is found to be ......... x 10-11 Nm2kg-2.
Answer: 6.67

Question 6: Mass of earth is found to be ......... x 1024 kg.
Answer: 6

Question 7: Radius of earth is found to be ......... x 106 m.
Answer: 6.4

Question 8: As an object falls, its ......... goes on increasing.
Answer: velocity

Question 9: The uniform acceleration produced in a freely falling body due to the gravitational force of the earth is called acceleration due to .........
Answer: gravity

Question 10: The value of 'g' is found to be ......... m/s2.
Answer: 9.8

The Pull of the Earth FIB Notes: 1 2 3 4

The Pull of the Earth FIB Tests: 1 2 3 4

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us