Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » The Pull of the Earth Notes (FIB)

The Pull of the Earth Notes (FIB) - Set 02

The Pull of the Earth is a chapter of SSC Class 9 Science textbook. This is the Set 02 of our series on The Pull of the Earth. This learning module is totally based on latest Science textbook of SSC Board. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this SSC Science Class 9 learning notes to you.


Question 1: The acceleration due to gravity is ......... (same/different) for all freely falling bodies.
Answer: same

Question 2: The acceleration due to gravity is always directed vertically .........
Answer: downwards

Question 3: As we go higher, the value of 'g' goes on ......... (increasing/decreasing)
Answer: decreasing

Question 4: As we go deeper inside the earth, the value of 'g' goes on ......... (increasing/decreasing)
Answer: decreasing

Question 5: The value of 'g' is ......... at different places of earth.
Answer: different

Question 6: The value of 'g' is found to be ......... m/s2 at the poles.
Answer: 9.83

Question 7: The value of 'g' is found to be ......... m/s2 at the equator.
Answer: 9.78

Question 8: The ......... of an object is the quantity of matter contained in it.
Answer: mass

Question 9: Mass is a ......... (scalar/vector) quantity.
Answer: scalar

Question 10: ......... of a body is defined as the force with which the earth attracts it towards the centre.
Answer: Weight

The Pull of the Earth FIB Notes: 1 2 3 4

The Pull of the Earth FIB Tests: 1 2 3 4

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us