Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » The Pull of the Earth Notes (FIB)

The Pull of the Earth Notes (FIB) - Set 04

The Pull of the Earth is a chapter of SSC Class 9 Science textbook. This is the Set 04 of our series on The Pull of the Earth. This learning module is totally based on latest Science textbook of SSC Board. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this SSC Science Class 9 learning notes to you.


Question 1: The SI unit of mass is ......... (a / m / kg / N)
Answer: kg

Question 2: ......... of any body is equal to the product of its mass and acceleration due to gravity.
Answer: Weight

Question 3: Weight is a ......... (scalar/vector) quantity.
Answer: vector

Question 4: ......... can be defined as the force of attraction between two unit masses placed at unit distance apart from each other.
Answer: Constant of gravitation

Question 5: Value of 'g' is ......... at the surface of the earth. (maximum / minimum)
Answer: maximum

Question 6: Mass is a measure of the ......... of the object.
Answer: inertia

Question 7: The beam balance at the shpokeeper can compare only .........
Answer: mass

Question 8: ......... (Mass / Weight) is same everywhere.
Answer: Mass

Question 9: Gravitational ......... (acceleration/constant) remains same in the universe.
Answer: constant

Question 10: If mass of an object becomes zero, the object will .........
Answer: disappear

The Pull of the Earth FIB Notes: 1 2 3 4

The Pull of the Earth FIB Tests: 1 2 3 4

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us