Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Arithmetic Progression: Fill in the blanks notes

Arithmetic Progression Notes (FIB) - Set 02

Arithmetic Progression is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Arithmetic Progression. This is the second part of the series. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Arithmetic Progression to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Arithmetic Progression fill in the blanks notes to you.

Question 1: Three consecutive terms in an AP are denoted by a - d, a, ______.
Answer: a + d

Question 2: Four consecutive terms in an AP are denoted by a - 3d, a - d, a + d, ______.
Answer: a + 3d

Question 3: Five consecutive terms in an AP are denoted by a - 2d, a - d, a, a + d, ______.
Answer: a + 2d

Question 4: What is the common difference of the AP 0.9, 0.6, 0.3,...?
Answer: -0.3

Question 5: If a = 5, d = 0, what is the twenty-fifth term?
Answer: 5

Question 6: Write the second term of an AP whose a = -10 and d = 2?
Answer: -8

Question 7: Is this seqence an AP? 1, 4, 7, 10, ...... State yes or no.
Answer: Yes

Question 8: Is this seqence an Arithmetic Progression? 2, 5, 8, 11, ...... State yes or no.
Answer: Yes

Question 9: If a = 5 and d = 3, what is the fifth term?
Answer: 17

Question 10: If a = 6 and d = 6, what is the fifth term?
Answer: 30

Arithmetic Progression FIB Notes: 01 02

Arithmetic Progression FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us