Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Arithmetic Progression: Fill in the blanks notes

Arithmetic Progression Notes (FIB) - Set 01

Arithmetic Progression is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Arithmetic Progression. This learning module is totally based on latest Algebra textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Arithmetic Progression to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Arithmetic Progression fill in the blanks notes to you.

Question 1: A ______ is a collection of numbers arranged in a definite order according to some definite pattern.
Answer: sequence

Question 2: ______ progession is a sequence in which the differnce between two consecutive terms is a constant.
Answer: Arithmetic

Question 3: In the sequence 5, 6, 7, 8, the difference between two consecutive terms is ______.
Answer: 1

Question 4: In the sequence 8, 7, 6, 5, the difference between two consecutive terms is ______.
Answer: -1

Question 5: Is this an AP? 2, 12, 22, 32, ..... State yes or no.
Answer: Yes

Question 6: Is this an AP? 192, 96, 48, 24, ..... State yes or no.
Answer: No

Question 7: What is the common difference in this AP? 5, 7, 9, 11, 13...
Answer: 2

Question 8: The first term of an arithmetic progression is known by alphabet ______.
Answer: a

Question 9: The common difference of an arithmetic progression is known by alphabet ______.
Answer: d

Question 10: Formula of tn = a + (______ - 1)d.
Answer: n

Arithmetic Progression FIB Notes: 01 02

Arithmetic Progression FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us