Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Linear Equations: Fill in the blanks notes

Linear Equations Notes (FIB) - Set 01

Linear Equations is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Linear Equations. This learning module is totally based on latest Algebra textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Linear Equations to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Linear Equations fill in the blanks notes to you.

Question 1: When we consider system of two linear equations in two variables, such equations are known as ______ equations.
Answer: simultaneous

Question 2: If x = 6 and y = 5 satisfies a system of two linear equations, then these are known as ______ of simultaneous equations.
Answer: solution

Question 3: What are the co-ordinates of the point of intersection of X-axis and Y-axis?
Answer: (0,0)

Question 4: What is the equation of X-axis?
Answer: y=0

Question 5: What is the equation of Y-axis?
Answer: x=0

Question 6: For certain simultaneous equations in x and y, if Dx = 15 and D = 5, what is the value of x?
Answer: 3

Question 7: For certain simultaneous equations in x and y, if Dy = -20 and D = 4, what is the value of y?
Answer: -5

Question 8: If x = 5 and y = 3 is the solution of the linear equation 3x + ky = 3, what is the value of k?
Answer: -4

Question 9: If the point (3, -1) lies on the graph of the equation ax + 7y = 2, what is the value of 'a'?
Answer: 3

Question 10: If (5, m) is the point lying on the graph of the equation 2x - 3y = 7, then what is the value of 'm'?
Answer: 1

Linear Equations FIB Notes: 01 02

Linear Equations FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us