Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Probability Notes

Probability Notes FIB - Set 01

Probability is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Probability. This learning module is totally based on latest Algebra textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format on Probability. Learn these Algebra questions on Probability to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Probability notes to you.

Question 1: An experiment in which all the possible results are known in advance, but none of them can be predicted with certainity, is called a ______ experiment.
Answer: random

Question 2: The result of a random experiment is called an ______.
Answer: outcome

Question 3: The set of all possible outcomes of a random experiment is called the ______.
Answer: sample space

Question 4: A subset of a sample space is called an ______.
Answer: event

Question 5: An event which contains all the sample points is called a ______ event.
Answer: certain

Question 6: An event which does not contain any sample point is called an ______ event.
Answer: impossible

Question 7: An event which consists of only one sample point is called an ______ event.
Answer: elementary

Question 8: Two or more events are said to be ______ events if their union is a sample space.
Answer: exhaustive

Question 9: Two events which do not have anything in common are called ______ events.
Answer: mutually exclusive

Question 10: A' is called the ______ of event A.
Answer: complement

Probability FIB Notes: 01 02

Probability FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us