Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Quadratic Equations: Fill in the blanks notes

Quadratic Equations Notes (FIB) - Set 01

Quadratic Equations is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Quadratic Equations. This learning module is totally based on latest Algebra textbook of SSC Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Quadratic Equations to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Quadratic Equations fill in the blanks notes to you.

Question 1: The equation having maximum index of the variable 2 is called ______ equation.
Answer: quadratic

Question 2: In the equation ax2 + bx + c = 0, a cannot be equal to zero. State true or false.
Answer: True

Question 3: 5x2 = 36. Is this a quadratic equation. State yes or no.
Answer: Yes

Question 4: 7x3 + 7x = 36. Is this a quadratic equation. State yes or no.
Answer: No

Question 5: 3y2 = 10y + 7. Is this a quadratic equation. State yes or no.
Answer: Yes

Question 6: p(p - 6) = 0. Is this a quadratic equation. State yes or no.
Answer: Yes

Question 7: If b2 - 4ac = 0, roots of quadratic equations are real and ______.
Answer: equal

Question 8: If b2 - 4ac > 0, roots of quadratic equations are real and ______.
Answer: unequal

Question 9: α + β = -b/______.
Answer: a

Question 10: α . β = c/______.
Answer: a

Quadratic Equations FIB Notes: 01 02

Quadratic Equations FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us