Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Standard 10 Index » Electrolysis FIB (Learn)

ICSE Chemistry: Electrolysis

Electrolysis is a chapter in ICSE Standard 10th Board Chemistry Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Electrolysis. This learning module is totally based on latest Chemistry Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Chemistry learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Chemistry standard 10 notes on the chapter Electrolysis. Learn this Chemistry quiz module daily to strengthen your Chemistry fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Chemistry learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 01:

_________ is a compound which conducts electricity in molten state or when dissolved in water.

Answer: electrolyte

QUESTION 02:

An _________ is a substance which furnishes hydrogen ions in aqueous solution.

Answer: acid

QUESTION 03:

_________ is the electrode connected to the positive terminal of the battery.

Answer: Anode

QUESTION 04:

_________ are positively charged ions.

Answer: Cations

QUESTION 05:

The process of depositing a superior metal over another base metal with the help of electricity is called _________.

Answer: electroplating

QUESTION 06:

Copper ion has a charge of _________. (1+ or 2+ or 3+)

Answer: 2+

QUESTION 07:

Hydroxyl ion has a charge of _________. (1- or 2- or 3-)

Answer: 1-

QUESTION 08:

The process of obtaining pure metals from impure metals by the process of electrolysis is called _________.

Answer: electro-refining

QUESTION 09:

Anions move towards _________.

Answer: anode

QUESTION 10:

Pure water does not conduct electricity. (True or False)

Answer: True


Electrolysis Revision: 01 02 03

Electrolysis Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us