Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Standard 10 Index » Electrolysis FIB (Learn)

ICSE Chemistry: Electrolysis

Electrolysis is a chapter in ICSE Standard 10th Board Chemistry Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Electrolysis. This learning module is totally based on latest Chemistry Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Chemistry learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Chemistry standard 10 notes on the chapter Electrolysis. Learn this Chemistry quiz module daily to strengthen your Chemistry fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Chemistry learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 21:

The metal plate through which current enters into an electrolyte is called _________.

Answer: anode

QUESTION 22:

Sodium hydroixde is a _________ electrolyte. (strong / weak)

Answer: strong

QUESTION 23:

Sodium carbonate is a _________ electrolyte. (strong / weak)

Answer: weak

QUESTION 24:

In purification of copper from impure copper, impure copper will be used as _________. (anode / cathode)

Answer: anode

QUESTION 25:

Cations are formed by _________ of electrons. (loss / gain)

Answer: loss

QUESTION 26:

In electroplating of silver on a spoon, the spoon will be the _________. (cathode/anode)

Answer: cathode

QUESTION 27:

Aluminium ion has a charge of _________. (1+ or 2+ or 3+)

Answer: 3+

QUESTION 28:

Acetate ion has a charge of _________. (1- or 2- or 3-)

Answer: 1-

QUESTION 29:

Sulphate ion has a charge of _________. (1- or 2- or 3-)

Answer: 2-

QUESTION 30:

Silver ion has a charge of _________. (1+ or 2+ or 3+)

Answer: 1+


Electrolysis Revision: 01 02 03

Electrolysis Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us