Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Index » Nitric Acid: Fill in the blanks notes

Nitric Acid: Learn fill in the blanks (Set 01)

Nitric Acid is a chapter of ICSE class 10 Chemistry textbook. Here, we present fill in the blanks to learn on Nitric Acid. This learning module is totally based on latest Chemistry textbook of ICSE Board. This learning module contains ten questions in fill in the blanks format. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present Nitric Acid fill in the blanks notes to you.

Nitric Acid: Learn fill in the blanks:

Question 1: Nitric acid was initially called ______.
Answer: aqua fortis

Question 2: The chemical name for NO is ______.
Answer: nitric oxide

Question 3: The chemical name for NO2 is ______.
Answer: nitrogen dioxide

Question 4: The common name for NaNO3 is ______.
Answer: Chile salt petre

Question 5: Potassium nitrate + conc. sulphuric acid → ______ + nitric acid vapours.
Answer: potassium bisulphate

Question 6: The colour of nitrogen dioxide fumes is ______.
Answer: reddish brown

Question 7: The ratio of ammonia to air in reactant mixture is 1 : ______.
Answer: 10

Question 8: Boiling point of pure nitric acid is ______° C.
Answer: 86

Question 9: An aqueous solution of nitric acid forms a constant boiling mixture boiling at ______° C.
Answer: 121

Question 10: 98 % pure nitric acid is also known as ______ nitric acid.
Answer: fuming

Nitric Acid FIB Notes: 01 02

Nitric Acid FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us