Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Index » Nitric Acid: Fill in the blanks notes

Nitric Acid: Learn fill in the blanks (Set 02)

Nitric Acid is a chapter of ICSE class 10 Chemistry textbook. This is the second part of our series on learning fill in the blanks of Nitric Acid. This learning module is totally based on latest Chemistry textbook of ICSE Board. Quizcrazy.in and team is proud to present Nitric Acid fill in the blanks notes to you.

Nitric Acid: Learn fill in the blanks:

Question 1: Nitric acid is a strong ______ agent.
Answer: oxidising

Question 2: H3PO4 is called ______ acid.
Answer: phosphoric

Question 3: H2SO4 is called ______ acid.
Answer: sulphuric

Question 4: When reacting with carbon, we need ______ nitric acid. (concentrated or very dilute)
Answer: concentrated

Question 5: When reacting with manganese, we need ______ nitric acid. (concentrated or very dilute)
Answer: very dilute

Question 6: Aqua regia is a mixture of concentrated nitric acid with concentrated ______ acid.
Answer: hydrochloric

Question 7: NOCl is called as ______.
Answer: nitrosyl chloride

Question 8: C7H8 is called as ______.
Answer: toluene

Question 9: Silver nitrate is used in ______.
Answer: photography

Question 10: Nitrates are normal salts of ______ nitric acid.
Answer: monobasic

Nitric Acid FIB Notes: 01 02

Nitric Acid FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us