Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Index » Periodic Table: Fill in the blanks notes

Periodic Table: Learn fill in the blanks (Set 02)

Periodic Table is a chapter of ICSE class 10 Chemistry textbook. This is the second part of our series on learning fill in the blanks of Periodic Table. This learning module is totally based on latest Chemistry textbook of ICSE Board. Quizcrazy.in and team is proud to present Periodic Table fill in the blanks notes to you.

Periodic Table: Learn fill in the blanks:

Question 1: Elements in same ______ show similar properties. (group / period)
Answer: GROUP

Question 2: Period 4 indicates that the element has 4 ______. (shells/valence electrons)
Answer: SHELLS

Question 3: ______ is the distance between the centre of the nucleus and the outermost shell of the atom.
Answer: ATOMIC RADIUS

Question 4: ______ a metalloid in period 2.
Answer: BORON

Question 5: Name given to elements of group 1 [IA] is ______.
Answer: ALKALI METALS

Question 6: Name given to elements of group 18 is ______.
Answer: NOBLE GASES

Question 7: Name given to elements of group 17 [VIIA] is ______.
Answer: HALOGENS

Question 8: Name given to elements of group 2 [IIA] is ______.
Answer: ALKALINE EARTH METALS

Question 9: Elements of groups 3 to 12 are called ______ elements.
Answer: TRANSITION

Question 10: Elements which behave both as metals and non-metals are called ______.
Answer: METALLOIDS

Periodic Table FIB Learn: 01 02 03

Periodic Table FIB Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us