Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Index » Periodic Table: Learn Multiple Choice Questions

Periodic Table: Learn Multiple Choice Questions (Set 01)

Periodic Table is a chapter of ICSE class 10 Chemistry textbook. Here, we present multiple choice questions to learn on Periodic Table. This learning module is totally based on latest Chemistry textbook of ICSE Board. This learning module contains ten questions in multiple choice questions format. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present Periodic Table Multiple Choice Questions notes to you.

Periodic Table: Learn Multiple Choice Questions:

QUESTION 01:

Down a group, atomic radius ______.

Answer: increases

QUESTION 02:

Down a group, electronegativity ______.

Answer: decreases

QUESTION 03:

If an element gains one or more electrons when supplied with energy, it is said to be a ______.

Answer: non-metal

QUESTION 04:

Across a period from left to right, ionization potential ______.

Answer: increases

QUESTION 05:

Across a period from left to right, non-metallic character ______.

Answer: increases

QUESTION 06:

Across a period from left to right, electron affinity ______.

Answer: increases

QUESTION 07:

Across a period from left to right, atomic size ______.

Answer: decreases

QUESTION 08:

In period 2, ______ has the largest atomic radius.

Answer: Lithium

QUESTION 09:

If the nuclear charge increases, atomic size ______.

Answer: decreases

QUESTION 10:

The amount of energy released when an atom in gaseous state accepts an electron is known as ______.

Answer: electron affinity


Periodic Table MCQ Notes: 01 02

Periodic Table MCQ Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us