Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » Metallurgy Notes (FIB)

Metallurgy - FIB Notes (Set 01)

Metallurgy is a chapter of ICSE class 10 Chemistry textbook. Here, we present fill in the blanks to learn on Metallurgy. This learning module is totally based on latest Chemistry textbook of ICSE Board. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Chemistry test questions on Metallurgy to score full marks in ICSE class 10 Board exams. Our notes are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present this Metallurgy learning notes to you.


Question 1: A metal is an electron ______. (donor/acceptor)
Answer: donor

Question 2: Metallic atoms form ______. (cations/anions)
Answer: cations

Question 3: Alkali metals are strong ______ agents. (oxidising/reducing)
Answer: reducing

Question 4: Transition metals are ______ metals. (hard/soft)
Answer: hard

Question 5: Alkali metals have ______ valence electron. (one/two/three)
Answer: one

Question 6: Ra stands for the element ______.
Answer: radium

Question 7: Mercury is a metal. (true/false)
Answer: true

Question 8: Graphite is a non-metal. (true/false)
Answer: true

Question 9: Non-metals are ______ agents. (reducing/oxidising)
Answer: oxidising

Question 10: Donating electrons is known as ______.
Answer: reduction

Metallurgy FIB Notes: 01 02

Metallurgy FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us