Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Physics Standard 10 Index » Work Energy Power FIB (Learn)

ICSE Physics: Work Energy Power

Work Energy Power is a chapter in ICSE Standard 10th Board Physics Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Work Energy Power. This learning module is totally based on latest Physics Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Physics learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Physics standard 10 notes on the chapter Work Energy Power. Learn this Physics quiz module daily to strengthen your Physics fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Physics learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 01:

_________ is said to be done only when the force applied on a body makes the body move.

Answer: Work

QUESTION 02:

Work = Force x _________.

Answer: displacement

QUESTION 03:

Work is a _________ quantity. (scalar / vector)

Answer: scalar

QUESTION 04:

If the displacement is in the direction of force, work done is _________.

Answer: positive

QUESTION 05:

If the displacement is normal to the direction of force, work done is _________.

Answer: zero

QUESTION 06:

If the displacement is in the direction opposite to force, work done is _________.

Answer: negative

QUESTION 07:

The SI unit of work is _________.

Answer: joule

QUESTION 08:

The CGS unit of work is _________.

Answer: erg

QUESTION 09:

1 kJ = 10 J.

Answer: 3

QUESTION 10:

1 MJ = 10 J.

Answer: 6


Work Energy Power Revision: 01 02 03

Work Energy Power Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us