Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Physics Standard 10 Index » Work Energy Power FIB (Learn)

ICSE Physics: Work Energy Power

Work Energy Power is a chapter in ICSE Standard 10th Board Physics Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Work Energy Power. This learning module is totally based on latest Physics Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Physics learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Physics standard 10 notes on the chapter Work Energy Power. Learn this Physics quiz module daily to strengthen your Physics fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Physics learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 21:

The SI unit of energy is _________.

Answer: joule

QUESTION 22:

The energy spent by a source of power 1 watt in 1 hour is called 1 _________.

Answer: watt hour

QUESTION 23:

Energy is a _________ quantity. (scalar / vector)

Answer: scalar

QUESTION 24:

1 Wh = _________ J.

Answer: 3600

QUESTION 25:

Heat energy is usually measured in _________.

Answer: calorie

QUESTION 26:

1 _________ is the amount of energy required in raising the temperature of 1 g of water from 14.5o C to 15.5o C.

Answer: calorie

QUESTION 27:

1 J = _________ calorie.

Answer: 0.24

QUESTION 28:

1 calorie = _________ J.

Answer: 4.18

QUESTION 29:

The energy of atomic particles is measured in _________.

Answer: electron volt

QUESTION 30:

1 eV = _________ x 10-19 J.

Answer: 1.6


Work Energy Power Revision: 01 02 03

Work Energy Power Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2016 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us