Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Linear Equations: Fill in the blanks notes

Linear Equations Notes (FIB) - Set 02

Linear Equations is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Linear Equations. This is the second part of the series. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Linear Equations to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Linear Equations fill in the blanks notes to you.

Question 1: 3x + 4y = 5 and 4x + 3y = 2. Find the value of (x + y).
Answer: 1

Question 2: In the equation x + 4y = 12, if y = 3, what is the value of x?
Answer: 0

Question 3: What is the value of y in the equation 2x + y = 7, if x = 2? (SSC Board March 2012 Question)
Answer: 3

Question 4: If the point (3, 2) lies on the graph of the equation 5x + ay = 19, what is the value of 'a'?
Answer: 2

Question 5: If 12x + 13y = 29 and 13x + 12y = 21, find x + y?
Answer: 2

Question 6: What is the equation of a line parallel to X-axis and 2 units below it?
Answer: -2

Question 7: What is the equation of a line parallel to Y-axis and 3 units to the right of it?
Answer: 3

Question 8: If 13x + 15y = 19 and 15x + 13y = 9, find x - y?
Answer: -5

Question 9: If x = 2, y = 3 is the solution of 5x + ky = 13, find k.
Answer: 1

Question 10: If x + y = 5 and x = 3, then find the value of y.
Answer: 2

Linear Equations FIB Notes: 01 02

Linear Equations FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us