Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » SSC Algebra Index » Quadratic Equations: Fill in the blanks notes

Quadratic Equations Notes (FIB) - Set 02

Quadratic Equations is a chapter of SSC class 10 Algebra textbook. Here, we present fill in the blanks notes on Quadratic Equations. This is the second part of the series. This learning module contains 10 questions in fill in the blanks format. Learn this Algebra notes on Quadratic Equations to score full marks in SSC class 10 Board exams. Quizcrazy.in and team is proud to present Quadratic Equations fill in the blanks notes to you.

Question 1: Write the value of b for the equation 2x2 - x - 3 = 0.
Answer: -1

Question 2: Is 4n + 7 = 3n a quadratic equation. State yes or no.
Answer: No

Question 3: For a quadratic equation, a = 2, b = -5 and c = -3, what is the value of the discriminant?
Answer: 49

Question 4: If x = 5 is the solution of kx2 - 14x - 5 = 0 , then what is the value of k?
Answer: 3

Question 5: Is 1 the root of the quadratic equation x2 + 3x - 4 = 0. State yes or no.
Answer: Yes

Question 6: If one root of the quadratic equation kx2 - 7x + 5 = 0 is 1, then find the value of k.
Answer: 2

Question 7: In a quadratic equation, a = 3, b = 6, c = 4, then the value of α + β is ______.
Answer: -2

Question 8: For the equation x2 + 10x + 24 = 0, one root is -4. The other root is ______.
Answer: -6

Question 9: If one root of the quadratic equation x2 - 11x + k = 0 is 9, then find the value of k.
Answer: 18

Question 10: For the equation (x + 5)(x - 2) = 0, one root is -5. The other root is ______.
Answer: 2

Quadratic Equations FIB Notes: 01 02

Quadratic Equations FIB Tests: 01 02

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us