Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Chemistry Standard 10 Index » Electrolysis FIB (Learn)

ICSE Chemistry: Electrolysis

Electrolysis is a chapter in ICSE Standard 10th Board Chemistry Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Electrolysis. This learning module is totally based on latest Chemistry Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Chemistry learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Chemistry standard 10 notes on the chapter Electrolysis. Learn this Chemistry quiz module daily to strengthen your Chemistry fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Chemistry learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 11:

The electrode connected to the negative terminal of the battery is called _________.

Answer: cathode

QUESTION 12:

Negatively charged ions are called _________.

Answer: anions

QUESTION 13:

An atom is electrically _________.

Answer: neutral

QUESTION 14:

An _________ carries positive or negative charge.

Answer: ion

QUESTION 15:

_________ is the separation of ions which are already present in an electrovalent compound.

Answer: Dissociation

QUESTION 16:

_________ is the formation of charged ions from molecules which are not in ionic state.

Answer: Ionisation

QUESTION 17:

Lead ions are _________ charged.

Answer: positively

QUESTION 18:

Bromide ions are _________ charged.

Answer: negatively

QUESTION 19:

Lead ions will move towards _________.

Answer: cathode

QUESTION 20:

Lead ion has a charge of _________. (1+ or 2+ or 3+)

Answer: 2+


Electrolysis Revision: 01 02 03

Electrolysis Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2017 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us