Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Physics Standard 10 Index » Work Energy Power FIB (Learn)

ICSE Physics: Work Energy Power

Work Energy Power is a chapter in ICSE Standard 10th Board Physics Textbook. Here, we present Fill in the blanks quiz questions to learn on Work Energy Power. This learning module is totally based on latest Physics Textbook of ICSE Board. These questions are totally based on latest Science Textbook of ICSE Board. This Physics learning module is of Fill in the blanks format. These are the ICSE Physics standard 10 notes on the chapter Work Energy Power. Learn this Physics quiz module daily to strengthen your Physics fundamentals and score full marks in ICSE Board Exams. Quizcrazy.in and team is proud to present this Physics learning module to you.


Learn fill in the blanks:

QUESTION 11:

1 J = 10 erg.

Answer: 7

QUESTION 12:

The rate of doing work is called _________.

Answer: power

QUESTION 13:

Power is a _________ quantity. (scalar / vector)

Answer: scalar

QUESTION 14:

The SI unit of power is _________.

Answer: watt

QUESTION 15:

1 GW = 10 W.

Answer: 9

QUESTION 16:

1 mW = 10 W.

Answer: -3

QUESTION 17:

The CGS unit of power is _________ per second.

Answer: erg

QUESTION 18:

1 W = 10 erg/second.

Answer: 7

QUESTION 19:

1 HP = _________ W.

Answer: 746

QUESTION 20:

The capacity of a body to do work is called its _________.

Answer: energy


Work Energy Power Revision: 01 02 03

Work Energy Power Tests: 01 02 03

Advertisements:

Copyright © 2015-2021 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us