Logo of quizcrazy.in
The crazy place of all quizzes
Solve tons of quizzes. Solve till u fall!

You are here: Home » ICSE Class 7 Mathematics Index » Chapter: Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test

Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test

Welcome! Here, we present Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test. The concept of Ratio and Proportion is one of the most important basic concepts in Mathematics. Knowing the basics of Ratio and Proportion is very important towards understanding ICSE Class 7 Mathematics. Here, you can find the Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test. Attempt Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test regularly to score high marks. Solve this test at your own pace and become a master of ICSE Class 7 Mathematics and score full marks in ICSE Class 7 exams. These are free online learning resources for you. Our learning resources and modules are designed and thoroughly checked by experts and are completely error-free. Quizcrazy.in and team is proud to present Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test to you.

Ratio and Proportion Multiple Choice Questions Test

1. Express the given ratio in its simplest form: 22:66
Options are:
a. 2/6
b. 1/2
c. 1/3
d. 2/3
Answer:
Option c


2. Express the given ratio in its simplest form: 70 kg :1000 kg
Options are:
a. 7/1
b. 7/10
c. 7/100
d. 100/7
Answer:
Option c


3. Express the given ratio in its simplest form: 10 paisa :1 Re
Options are:
a. 1:10
b. 10:1
c. 1:1
d. 1:100
Answer:
Option a


4. Express the given ratio in its simplest form: 3000 m : 5000 m
Options are:
a. 3:50
b. 30:5
c. 5:3
d. 3:5
Answer:
Option d


5. Express the given ratio in its simplest form: 5 hours : 1 day
Options are:
a. 5:24
b. 24:5
c. 2:11
d. 11:23
Answer:
Option a

You are on Multiple choice questions of Ratio and Proportion.


6. Express the given ratio in its simplest form: 45 : 81
Options are:
a. 6:11
b. 5:9
c. 4:13
d. 9:5
Answer:
Option b


7. Express the given ratio in its simplest form: 140 : 210
Options are:
a. 3:2
b. 2:5
c. 4:3
d. 2:3
Answer:
Option d

You are on Multiple choice questions of Ratio and Proportion.


8. If a, b, and c are in continued proportion, then b2 =
Options are:
a. ac
b. a2c
c. ac2
d. abc
Answer:
Option a


9. 16,𝑥,4 𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑒𝑑 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑜𝑛. Then x2 =
Options are:
a. 16 x 4
b. 16 + 4
c. 16 - 4
d. 16/4
Answer:
Option a


10. 3,𝑥,27 𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑒𝑑 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑜𝑛. Then x2 =
Options are:
a. 18
b. 81
c. 27
d. 9
Answer:
The correct answer is option b

Copyright © 2015-2023 www.quizcrazy.in
All Rights Reserved.

Feedback
Privacy Policy
Legal
Disclaimer
Contact Us